4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Frittata met spinazie en gehaktballetjes

Frittata met spinazie en gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram soepballetjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de helft van de knoflook, zonder te kleuren. Voeg de spinazie in porties toe en laat deze al omscheppend slinken.
  • 2 Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak hierin de soepballetjes 3-4 minuten. Schep ze uit de pan. Verwarm de ovengrill voor. Klop de eieren los met zout en peper en meng de gewokte spinazie erdoor.
  • 3 Giet het eimengsel in de pan en bak op een lage stand tot de eieren beginnen te stollen. Verdeel de soepballetjes erover met de geitenkaas en parmezaan.
  • 4 Leg de focaccia iets lager in de oven en zet de frittata onder de grill, tot de kaas smelt. Snijd het brood in repen. Voeg de rest van de knoflook toe aan wat olie en bestrijk het brood ermee. Serveer bij de frittata.

bereidingstip

Vervang de spinazie in dit recept door Italiaanse wokgroenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 57 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté