4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Frittata met zoete aardappel en courgette

Frittata met zoete aardappel en courgette

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aardappelplakjes in 7-8 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de ui en courgette 3-4 minuten in het bakvet. Klop de eieren los met de yoghurt, maizena en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de aardappels met de ui en courgette in de koekenpan of schep de aardappels en groenten in een ovenschaal. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de feta.
  • 4 Zet de pan circa 25 minuten in het midden van de oven tot de frittata gaar is. Lekker met een Griekse salade.

bereidingstip

Vervang paprikapoeder in dit recept door 1 theelepel gyroskruiden.. Gebruik (kruiden)roomkaas in plaats van feta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté