4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, tussendoortje, brunch
home recepten Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip

Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip

ingrediënten


10 min
4 personen
6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop in een kom de eieren los. Voeg de ricotta, kip, tomaatjes en spinazie toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schenk het eimengsel in de 6 holtes van de muffinvorm en bak in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat even afkoelen en haal de frittata uit de vormpjes.

bereidingstip

Deze frittata-muffins zijn ideaal om mee te nemen in een lunchbox. Heb je ’s ochtends weinig tijd, maak ze dan gewoon al een dag van tevoren. Laat de muffins afkoelen en bewaar in de koelkast. Zo kun je ook een grotere portie tegelijk maken voor meerdere dagen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 16 gram