2 personen
hoofdgerecht

Frittata van spaghetti

terug naar recept
recepten Frittata van spaghetti

Frittata van spaghetti

ingrediënten


2 personen
zout
vers gemalen peper
1 scheut olijfolie
50 gram geraspte kaas
3 eieren
2 dl tomatensaus
200 gram kerstomaatjes
2 filnke eetlepels pesto
250 gram gekruid gehakt
150 gram spaghetti

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook er de pasta al dente in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng in een kom het gehakt met 1 eetlepel pesto en kneed zeer goed door. Vorm er kleine gehaktballen van.
  • 4 Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er de gehaktballen rondom mooi goudbruin in. Voeg de kerstomaatjes toe, bak kort mee en blus af met de saus. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
  • 5 Klop de eieren los in een kom, voeg er de uitgelekte spaghetti aan toe en meng goed door. Kruid met zout en peper.
  • 6 Bekleed een springvorm aan de binnenkant met bakpapier en schep er de spaghetti met het ei in.
  • 7 Verdeel er de gehaktballen en de kerstomaatjes over en schep er de saus op. Druk het geheel goed aan met de achterkant van een lepel.
  • 8 Verdeel er de rest van de pesto en de geraspte kaas over en plaats ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 9 Neem uit de oven, haal uit de vorm en serveer op een schaal.

bereidingstip

Bereidingstijd: 10-15 minuten bereiding, 30 minuten oventijd

Terugroepactie | Kips Vega Paté