4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht

Frosé

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter bloem
150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage diepvriesdoos

  • 1 Breng in een steelpan de suiker met 150 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de suikersiroop van de warmtebron en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Schenk de wijn bij de suikersiroop. Voeg de munt toe en schenk het mengsel in een lage diepvriesdoos.
  • 3 Roer na ca. 2 uur de bevroren massa met een vork los en zet de doos terug in de diepvries. Roer vervolgens ca. elke 30 min. met een vork goed door. Herhaal tot de granita volledig is bevroren, dit duurt ca. 2 uur.
  • 4 Neem de granita uit de diepvries en roer opnieuw los met een vork. Verdeel het ijs over 4 (wijn)glazen en steek er een lepeltje in.

bereidingstip

Vervang de munt door basilicum of tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 0 gram