-
1
Breng in een steelpan de
suiker met 150 ml water
aan de kook. Roer tot de
suiker is opgelost. Neem
de suikersiroop van de
warmtebron en laat afkoelen
tot kamertemperatuur.
-
2
Schenk de wijn bij de
suikersiroop. Voeg de munt
toe en schenk het mengsel
in een lage diepvriesdoos.
-
3
Roer na ca. 2 uur de
bevroren massa met een
vork los en zet de doos
terug in de diepvries. Roer
vervolgens ca. elke 30 min.
met een vork goed door.
Herhaal tot de granita
volledig is bevroren, dit
duurt ca. 2 uur.
-
4
Neem de granita uit
de diepvries en roer
opnieuw los met een
vork. Verdeel het ijs
over 4 (wijn)glazen en
steek er een lepeltje in.
bereidingstip
Vervang de munt
door basilicum of tijm.