4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen

Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kommetjes

vershoudfolie

  • 1 Rasp de helft van de chocolade grof. Schaaf de rest in krullen en houd apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Pureer de helft van de frambozen met de yoghurt. Spatel de geklopte slagroom met de geraspte witte chocolade door de frambozenyoghurt.
  • 2 Bekleed de kommetjes royaal met vershoudfolie. Schep het yoghurtmengsel in de kommetjes en zet minimaal 3 uur in de diepvries. Dit kan ook een dag van tevoren.
  • 3 Houd de kommetjes enkele tellen met de onderkant in heet water en stort de frozen yoghurt op bordjes. Verwijder het folie. Garneer met de rest van de frambozen en de chocoladekrullen.

bereidingstip

Vervang de frambozen in dit recept door aardbeien of bramen. . Smelt voor een frozen yoghurt met chocolade-aardbeien wat chocolade. Doop aardbeien er tot de helft in en leg ze als garnering naast of op de frozen yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 8 gram