4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht

Fruitgelei

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram geleisuiker speciaal

dit product is niet beschikbaar

aardbei

dit product is niet beschikbaar

kers

dit product is niet beschikbaar

framboos

dit product is niet beschikbaar

aalbes

dit product is niet beschikbaar

pruim

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd 200 g van het fruit in mooie stukjes en verdeel dit over 4 hoge glazen.
  • 2 Gebruik je pruimen, ontvel deze dan. Pureer het fruit en giet het door een zeef zodat alleen helder sap overblijft.
  • 3 Breng 100 ml water aan de kook met de geleisuiker en roer citroensap en -rasp en het vruchtensap erdoor. Laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • 4 Giet over in een maatbeker en roer tot het enigszins is afgekoeld. Verdeel het over de glazen en laat geheel afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat nog minimaal 2 uur opstijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 1 gram