gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Fruitige kokos-'sushi'

Fruitige kokos-'sushi'

ingrediënten


30 min
munt
50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

gemengd fruit

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine schaaltjes

  • 1 Breng de kokosmelk met de melk, het vanillestokje, de suiker en de rijst aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook zachtjes circa 12 minuten (kook voor een iets zachtere korrel 13­-14 minuten) zonder deksel en roer goed.
  • 2 Neem het vanillestokje uit de pan, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg door de rijst. Laat de rijst afkoelen als het vocht is opgenomen.
  • 3 Snijd intussen het fruit (kiwi, appel met schil, ananas, mango, aardbei) in mooie dunne plakjes.
  • 4 Neem een lepel afgekoelde rijst en vorm er met 2 lepels quenelles van (zie 'kooktechniek: quenelles' elders op boodschappen.nl). Leg ze in een rijtje op de schaaltjes.
  • 5 Verdeel er per ‘sushi’ één soort fruit over. Bestrooi met de kokos en garneer met munt.

bereidingstip

Vervang het vanillestokje in dit recept door 2 zakjes vanillesuiker.. Voeg eventueel een paar druppels groene of rode levensmiddelen­kleurstof (bakproducten) toe aan het kookvocht van de rijst voor gekleurde sushi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 2 gram