8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Fruitige kwarktaart

Fruitige kwarktaart

ingrediënten


25 min
8 personen
gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

200 gram kokosbiscuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

400 kersen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
  • 2 Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
  • 3 Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
  • 4 Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
  • 5 Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.

bereidingstip

Vervang de volle kwark door vanillekwark.. Garneer de taart met cranberry’s, kook deze eerst kort in een scheutje port. . Maak een stroopwafelbodem. Verkruimel 18 stroopwafels. Verwarm licht zodat de stroop smelt en verdeel over de vorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst