gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Fruitige oliebollen

Fruitige oliebollen

ingrediënten


30 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

150 gram tuttifrutti

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Verhit de frituurolie tot 180°C. Doop de ijsbolknijper of 2 eetlepels in de hete olie, schep uit het beslag een bol en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
  • 2 Bak zo maximaal 4-5 oliebollen tegelijk goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  • 3 Schep de oliebollen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de melk in dit recept door karnemelk. . Voeg 1 theelepel kaneelpoeder toe aan de bloem. . Neem sinaasappelrasp in plaats van citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté