gemiddeld
40 min.
tussendoortje
home recepten Fruitrolletjes

Fruitrolletjes

ingrediënten


40 min
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

aardbei

dit product is niet beschikbaar

blauwe bes

dit product is niet beschikbaar

pruim

dit product is niet beschikbaar

perzik

dit product is niet beschikbaar

abrikoos

dit product is niet beschikbaar

peer

dit product is niet beschikbaar

appel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Neem vers fruit als appels, peren, abrikozen, perziken, pruimen, bessen of aardbeien. Spoel het fruit af, schil het en verwijder eventuele pitten en klokhuizen.
  • 2 Kook de vruchten met weinig water: houd op 4 kopjes fruit een half kopje water aan. Voeg 1 eetlepel citroensap en eventueel kruiden of specerijen (bijvoorbeeld gehakte basilicum, rozemarijn, een snufje kaneelpoeder of nootmuskaat) toe.
  • 3 Kook zachtjes 10-15 minuten tot het fruit gaar is. Roer goed en stamp het iets fijn. Voeg naar smaak 1 eetlepel suiker toe. Laat al roerend 5 minuten sudderen tot de vruchtenpuree iets dikker is.
  • 4 Pureer het fruit met een staafmixer of in een blender glad. Giet deze puree op een bakplaat met bakpapier tot een dikte van maximaal 1/2 cm.
  • 5 Laat dit 8-12 uur langzaam drogen in de oven (60ºC), liefst alleen met onder- en bovenwarmte.
  • 6 Het is klaar als het fruit niet meer plakkerig is en een glad oppervlak heeft. Snijd er brede plakken van en rol deze op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram