4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
recepten Fruitsalade met krokante kaneelrepen

Fruitsalade met krokante kaneelrepen

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe druiven

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm voor de kaneel­repen de oven voor op 180ºC. Meng de suiker met de kaneel. Bestrijk de tortilla­wraps met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd in brede repen, leg op de bakplaat en bak 8­-10 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Schil 2 sinaasappels dik en snijd de vruchten in dun­ne plakken. Pers de overige sinaasappel uit en verdeel de sinaasappelplakken over 4 borden. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de appel met schil in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plak­jes. Leg al het fruit op de sinaasappelplakken.
  • 3 Meng het sinaasappelsap met de honing, een snuf peper en wat fijngehakte munt. Sprenkel deze dressing over de fruitsalade. Verdeel de granaatappelpitjes met muntblaadjes naar smaak erover en serveer met de krokante kaneelrepen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip