4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Fruitsaladebakjes met mascarpone

Fruitsaladebakjes met mascarpone

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestrijk de vellen filodeeg met boter, vouw de vellen dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk vel in een holte van de muffinvorm en bak de deegbakjes in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem de bakjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 3 Meng intussen de aardbeien, bosbessen, frambozen en munt tot een fruitsalade. Roer de vanillesuiker door de mascarpone en verdeel dit mengsel over de bakjes.
  • 4 Schep de fruitsalade erop en garneer met nog wat munt. Bestrooi met poedersuiker en serveer de overige mascarpone erbij.

wijnadvies

Een smakelijk Italiaans belletje: Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram