4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
home recepten Fruitsando’s

Fruitsando’s

ingrediënten


15 min
4 personen
12 druiven

dit product is niet beschikbaar

8 aardbeien

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels roomkaas

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

30 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Klop de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en klop stijf.
  • 2 Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas. Besmeer de helft van de boter­ hammen met 2 eetlepels van de mascarponeroom.
  • 3 Leg het fruit in een volgorde naar keuze op deze sneetjes brood, zodat je een mooie doorsnede krijgt.
  • 4 Besmeer met nog meer van de mascarponeroom tot al het fruit bedekt is. Leg de andere boterhammen met de besmeerde kant naar beneden op het fruit. Druk licht aan.
  • 5 Verpak strak in folie en zet minimaal 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Neem zo mee in een koeltas en snijd de sandwiches voor het serveren schuin doormidden.

bereidingstip

Vervang het witbrood door dikke sneeën briochebrood.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 15 gram