- 1 Verhit intussen de rest van de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Voeg de blokjes biet en aardappel toe en roerbak kort.
- 2 Giet de bouillon erbij en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Roer de helft van de yoghurt glad met 1 eetlepel water en roer dit door de soep. Laat niet meer koken en serveer de hete soep direct.
- 4 Garneer met de reepjes gemarineerde zalm en dille. Schep een flinke schep yoghurt erin en giet als laatste een klein straaltje olijfolie erover.
bereidingstip
Lekker met grissini (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/krokante-grissini/">klik hier voor het recept</a>) of piadine (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/piadine/">klik hier voor het recept</a>).