4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip

Fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grillpan en gril de kipfilets samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook intussen de pasta. Giet af en bewaar 1/2 kopje kookvocht.
  • 3 Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • 4 Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Roer de pesto en champignons door de pasta. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
  • 6 Snijd de kip in schuine plakken en serveer op de pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté