4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten

Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

60 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens met garnalen in plaats van kip en serveer er een mousserende witte wijn bij.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een witte wijn met een fruitig karakter met minder dan 0,5 % alcohol, zoals Just 0 White.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 37 gram