4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram ricotta
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • 2 Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 3 Kook de pasta beetgaar. Maal ondertussen de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door.
  • 5 Serveer met een schep ricotta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda, Green Grüner Veltliner of Carlomagno Grillo-Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté