4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met sardines, ansjovis en artisjok

Fusilli met sardines, ansjovis en artisjok

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dragon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de sjalotjes en de helft van de ansjovis 2-3 minuten. Schep de artisjok erdoor.
  • 2 Kook intussen de pasta. Schep de peterselie, citroensap, dragon en 3/4 van de bosui door de kookroom.
  • 3 Giet de pasta af, vang 125 ml kookvocht op en voeg dit toe aan het roommengsel. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 4 Schep het sjalot-artisjokmengsel met de saus, de sardines en olijven door de pasta.
  • 5 Bestrooi met de rest van de bosui. Garneer met sliertjes en partjes citroen en de rest van de ansjovis.

bereidingstip

Vervang de dragon door Italiaanse kruiden.. Neem tonijn op olie in plaats van sardines.

wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 27 gram