4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

95 gram sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bouillonpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op lage stand minimaal 10 minuten pruttelen. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
  • 3 Kook ondertussen de fusilli beetgaar in ruim kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de olijvenplakjes en sardine door de tomatensaus en schep dit door de fusilli.
  • 5 Doe over in een grote schaal en strooi de peterselie erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté