4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Fusilli met tonijn en tomaat

Fusilli met tonijn en tomaat

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

400 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, rode peper en ansjovis toe en fruit een paar minuten mee.
  • 2 Voeg de wijn en tomaatjes toe en bak op middelhoge stand een paar minuten mee tot de tomaatjes een beetje zacht zijn. Kook intussen de fusilli beetgaar.
  • 3 Haal de tonijn los met een vork en schep de tonijn door de tomatensaus. Warm nog een paar minuten mee en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de fusilli en basilicumblaadjes door de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 27 gram