6 personen
uitdagend
40 min.
tussendoortje, klein gerecht
home recepten Fusion zuurkoolballetjes

Fusion zuurkoolballetjes

ingrediënten


40 min
6 personen
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram mayonaise
400 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

theelepel peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

225 gram patentbloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

6 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

verse ananas

dit product is niet beschikbaar

eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zuurkool en de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de crème fraîche, boter en de melk. Maak op smaak met zout en peper. Zet de massa koud weg zodat deze kan opstijven.
  • 2 Kruid de kip met de shoarmakruiden en bak kort in de olie.
  • 3 Voeg de kip en de ananas toe aan de zuurkoolstamppot en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Vorm er met vochtige handen ballen van en zet deze weer koud weg.
  • 4 Maak nu het tempurabeslag door alle ingrediënten met een garde te mengen. Zet het koud weg zodat het beter hecht aan de balletjes.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dip en voeg als deze eventueel te dik is een lepel water toe.
  • 6 Verhit de frituur tot 170°C. Haal de balletjes eerst door het tempurabeslag en vervolgens door het broodkruim.
  • 7 Frituur de balletjes circa 5 minuten. Serveer ze met de yoghurt-kerriedip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 20 gram