4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gado gado-bowl met krokante tofu

Gado gado-bowl met krokante tofu

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

cassavechips
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter pindasaus
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tofu over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten knapperig. Kook intussen de rijst. Giet daarna af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Blancheer de sugarsnaps en taugé ½ minuut in kokend water en spoel direct onder koud water zodat de groenten knapperig blijven.
  • 3 Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Verwarm de pindasaus. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel alle groenten, ei en krokante tofu erover. Serveer met de pindasaus en cassave chips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté