4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gado gado in koolbladeren

Gado gado in koolbladeren

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal badjak
75 gram cassave
6 eetlepels atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

160 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

180 gram tempé ketjap
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram satésaus
12 bladeren Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd in partjes.
  • 2 Kook de koolbladeren 5 min. in water met zout. Giet af en spoel de bladeren onder koud water af. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  • 3 Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 koekenpannen met elk 1 eetl. olie en bak de tempé en vegetarische kipstukjes 5 min. op een lage stand.
  • 4 Doe intussen de rijst, eipartjes, bonen, koolbladeren en de toppings in schaaltjes en zet op tafel.
  • 5 Zet de satésaus, tempé en kipstukjes ook op tafel en laat iedereen zijn eigen koolbladeren vullen met rijst, boontjes en wat er nog meer op tafel staat. Oprollen en eten maar!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 707 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 34 gram