4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gado gado met cashew-satésaus

Gado gado met cashew-satésaus

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

250 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

vershoudfolie

  • 1 Kook de rijst in 4 eetlepels kokosmelk en 550 ml water gaar. Zet afgedekt apart om na te garen. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie en roerbak hierin 3 sjalotten en de spitskool circa 4 minuten op een hoge stand. Voeg de helft van de kokosmelk en 1 eetlepel sambal toe en kook afgedekt gaar.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de overige sjalot lichtbruin op middelhoge stand. Voeg de overige sambal en de cashewnoten toe en bak verder. Voeg de pindakaas toe en bak kort mee. Voeg de overige kokosmelk toe en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe voor de juiste dikte en houd apart.
  • 4 Stoom of kook de sperziebonen beetgaar. Verhit de rest van de olie en bak hierin de taugé en seroendeng kort.
  • 5 Schep de rijst in een kommetje en duw aan. Gebruik eventueel folie in de kom om de rijst makkelijk los halen. Maak zo bergjes rijst op de borden en leg de spitskool, sperziebonen en taugé eromheen. Pel de eieren, snijd doormidden en leg ze bij de rijst. Giet de saus in een kommetje en serveer erbij of giet de saus over de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 960 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 27 gram