- 1 Meng alle ingrediënten voor de pindadressing. Voeg lepel voor lepel kokend water toe tot een vloeibare dikke saus ontstaat. Kook de eieren hard.
- 2 Kook de sperziebonen 8-10 minuten. Voeg na 3 minuten kooktijd de wortel en na nog eens 2 minuten de kool toe. Giet de groenten af. Giet in een vergiet of zeef kokend water over de taugé en laat uitlekken.
- 3 Pel de gekookte eieren. Verdeel de gemengde groenten met de taugé en de eieren over een schaal. Giet de pindadressing erover en bestrooi met de cassave chips.
bereidingstip
Blancheer de groenten kort in kokend water in plaats van ze helemaal gaar te koken. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun kleur en vitamines.. <h4>Ingrediënten van het gerecht en de saus</h4> Gado gado bestaat uit een variëteit aan groenten zoals sperziebonen, kool, wortels, en gekookte eieren. De pindasaus is het hart van het gerecht, gemaakt van pinda's, kruiden, en een vleugje zoetigheid. . <h4>Bereidingswijze en presentatie</h4> Het gerecht is snel en eenvoudig te maken: kook de groenten en meng ze met de pindasaus. Serveer het met een beetje kroepoek voor een extra crunch. Een lekker fris gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak. . <h4>Indonesische keuken en cultuur</h4> Gado gado is een klassiek Indonesisch gerecht dat vaak wordt gegeten als maaltijdsalade. Het laat mooi zien hoe belangrijk balans is in de Indonesische keuken – een mix van smaken en texturen die perfect samenkomt in een gerecht.