4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Galette Bretonne au artichaut et saumon

Galette Bretonne au artichaut et saumon

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram gruyère
1 blikje artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram boekweitmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop het boekweitmeel en de bloem met een flinke snuf zout los en klop de melk erdoor tot een dik beslag.
  • 2 Klop er het ei, 2 eetlepels olie en geleidelijk 100 ml water door tot een vloeibaar beslag. Laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Klop het beslag nogmaals goed door. Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak op middelhoge stand 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes aan beide kanten krokant.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje zalm in het midden van elk flensje. Verdeel de artisjok over de zalm en bestrooi met wat gruyère en peper. Vouw de zijkanten van de flensjes naar binnen tegen de vulling aan zodat er een vierkant ontstaat.
  • 5 Leg deze pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 5 minuten krokant.
  • 6 Leg de galettes op warme borden en serveer eventueel met wat plukjes waterkers of veldsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 22 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst