4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Galette met blauwe kaas en cantharellen

Galette met blauwe kaas en cantharellen

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram cantharellen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 pak meergranen pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eieren en laat even rusten.
  • 2 Bak steeds in een beetje boter 8 knapperige pannenkoeken in een grote koekenpan en houd ze warm in de oven.
  • 3 Bak intussen in een andere koekenpan in de rest van de boter de cantharellen op hoge stand mooi bruin en gaar.
  • 4 Breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep de peterselie en blauwe kaas erdoor.
  • 5 Leg de pannenkoeken op borden. Schep er een lepel vulling op en klap dubbel. Schep er nogmaals een lepel vulling op en klap nogmaals dubbel. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté