4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Galette met feta, bonen en courgette

Galette met feta, bonen en courgette

ingrediënten


25 min
4 personen
1 zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat, met een beetje overlap.
  • 2 Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in het hele deeg tot circa 2 cm van de rand.
  • 3 Bak het bladerdeeg in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen.
  • 4 Verhit intussen 4 eetlepels olijfolie en bak hierin de bonen en courgette op middelhoge stand, tot de courgette beetgaar is. Meng de feta met de roomkaas en crème fraîche en klop stevig door (het mengsel mag iets korrelig zijn).
  • 5 Bestrijk het bladerdeeg met het fetamengsel tot 2 cm van de rand. Prik het deeg als het is opgeblazen weer in.
  • 6 Beleg met de bonen en courgette. Klop een dressing van de rest van de olie en het citroensap en meng met de munt en rucola. Beleg de galette met de sla en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 895 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 24 gram