4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Garnalen ´buzara´

Garnalen ´buzara´

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladpeterselie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe garnalen

dit product is niet beschikbaar

500 gram vleestomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes.Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
  • 2 Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
  • 3 Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat­blokjes erbij en roerbak 3 minuten.
  • 4 Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
  • 5 Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.

bereidingstip

Serveersuggestie: Geef hier lintmacaroni bij.

wijnadvies

Garnalen, kruiden en tomaten... Lekker met sauvignon blanc, het liefst met wat 'vulling' zoals uit Pouilly-Fumé of uit Oostenrijk. Maar ook een rosé uit Zuid-Frankrijk of Spanje zal zich van zijn beste kant laten zien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 373 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 23 gram