online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Garnalen ´buzara´

Garnalen ´buzara´

ingrediënten

500 gram vleestomaten

500 gram rauwe garnalen

3 eetlepels olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

1 bosje bladpeterselie

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel tomatenpuree

200 milliliter droge witte wijn

150 milliliter slagroom

1 visbouillontablet

1 kippenbouillontablet

1 bosje basilicum


  • 1 Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes.Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
  • 2 Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
  • 3 Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat­blokjes erbij en roerbak 3 minuten.
  • 4 Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
  • 5 Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.

bereidingstip

Serveersuggestie: Geef hier lintmacaroni bij.

wijnadvies

Garnalen, kruiden en tomaten... Lekker met sauvignon blanc, het liefst met wat 'vulling' zoals uit Pouilly-Fumé of uit Oostenrijk. Maar ook een rosé uit Zuid-Frankrijk of Spanje zal zich van zijn beste kant laten zien.


voedingswaarde

energie 373 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 23 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier