- 1 Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes.Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
- 2 Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
- 3 Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaatblokjes erbij en roerbak 3 minuten.
- 4 Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
- 5 Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze.
- 6 Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
bereidingstip
Serveersuggestie: Geef hier lintmacaroni bij.
wijnadvies
Garnalen, kruiden en tomaten... Lekker met sauvignon blanc, het liefst met wat 'vulling' zoals uit Pouilly-Fumé of uit Oostenrijk. Maar ook een rosé uit Zuid-Frankrijk of Spanje zal zich van zijn beste kant laten zien.