4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
recepten Garnalen in het zuur

Garnalen in het zuur

ingredi├źnten


40 min
4 personen
8 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 kleine zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

4 koriander

dit product is niet beschikbaar

2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 rauwe garnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat afgedekt uitstomen. Breng de garnalenbouillon aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Laat op een lage stand tot een derde inkoken en breng op smaak met zout en chilipeper.
  • 2 Schud de marinade boven een kom zoveel mogelijk van de garnalen af. Schep de aardappelblokjes door de marinade. Verdeel de garnalen over 4 grote borden
  • 3 Doe dit ook met de blokjes aardappel en plakjes radijs. Druppel de warme garnalensaus over de borden en garneer de garnalen in het zuur met een takje koriander.

wijnadvies

Lekker met verfrissend wit uit de Zuid-Amerikaanse hoek: Indomita Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 10 gram