gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Garnalen-kaaskroketten

Garnalen-kaaskroketten

ingrediënten


30 min
olie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram emmentaler kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg geleidelijk de melk of melk visbouillon toe tot een dikke saus ontstaat.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en roer er 1 eidooier en 50 gram geraspte belegen kaas of emmentaler door. Voeg 200 gram Hollandse garnalen, zout en peper toe.
  • 3 Laat de ragout afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • 4 Verdeel de vulling in 10-12 porties en vorm tot kroketten.
  • 5 Rol ze eerst door bloem, dan door 3 losgeklopte eiwitten en tenslotte door paneermeel.
  • 6 Frituur met 4 stuks tegelijk op 180ºC in 4-5 minuten goudbruin.
  • 7 Lekker met gefrituurde peterselie en citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté