4 personen
uitdagend
35 min.
tussendoortje, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Garnalen kroketten

Garnalen kroketten

ingrediënten


35 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de melk erbij en roer goed tot een gladde massa ontstaat. Voeg de rest van de melk toe, roer goed en laat 1 minuut doorkoken.
  • 2 Meng de room erdoor en voeg zout, peper en citroensap toe. Roer de garnalen erdoor. Laat de ragout afkoelen.
  • 3 Schud het paneermeel op een diep bord. Klop de eieren los met 2 eetlepels water.
  • 4 Snijd het ragoutmengsel als het is afgekoeld in 8 gelijke delen. Schep een deel op een lepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.
  • 5 Wentel de kroketten eerst door paneermeel zodat er geen barstjes zichtbaar zijn. Wentel ze daarna door het ei en daarna weer door paneermeel.
  • 6 Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C en frituur de kroketten met 3 of 4 tegelijk goudbruin.
  • 7 Schep ze uit de pan en laat ze in een vergiet dat is bekleed met keukenpapier uitlekken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 18 gram