gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Garnalen-mangospiesjes

Garnalen-mangospiesjes

ingrediënten


20 min
2 mango's

dit product is niet beschikbaar

500 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

8 satéprikkers

  • 1 Meng de knoflook met de limoenrasp, -sap, chilipepervlokken en de olie tot een marinade. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de marinade en roer goed door zodat de garnalen helemaal bedekt zijn.
  • 2 Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Schil de mango’s en snijd in blokjes.
  • 3 Rijg de garnalen en mangoblokjes om en om aan 8 satéprikkers. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de garnalenspiesen in circa 5 minuten rondom gaar.

wijnadvies

Serveer bij borrelhapjes met fruit de Jean Sablenay Rosé d’Anjou.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram