8 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Garnalen met beurre blanc

Garnalen met beurre blanc

ingrediënten


25 min
8 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

800 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

275 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

10 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de wijn met de azijn en kook de sjalotten hierin. Kook het mengsel in tot er circa 4 eetlepels vocht over zijn.
  • 2 Giet door een zeef, vang het vocht op en verwarm op een lage stand. Voeg 1-2 eetlepels water toe en kook in tot er circa 2 eetlepels vocht over zijn.
  • 3 Voeg 250 gram boter blokje voor blokje toe. Verhit de rest van de boter in een andere pan op middelhoge stand tot de kleur verandert.
  • 4 Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 3 minuten gaar. Bestrooi met de bieslook.
  • 5 Voeg op het laatste moment het citroensap en 1 eetlepel versgemalen zwarte peper toe aan de beurre blanc en serveer bij de garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 19 gram