4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Garnalen met gemarineerde groenten en pancetta

Garnalen met gemarineerde groenten en pancetta

ingrediënten


15 min
4 personen
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

600 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

600 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Schep deze marinade door de groenten en verdeel ze over de bakplaat.
  • 2 Leg de pancetta erop en bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Leg de laatste 5-7 minuten de garnalen ertussen. Bestrooi voor het serveren met de bosui.

bereidingstip

Vervang de pancetta in dit recept door rauwe ham. . Voeg een snufje chilipoeder of cayennepeper toe aan de marinade.

wijnadvies

De druif sauvignon blanc is een echte garnalen- en groenteliefhebber. Dat ontdek je als je een hap neemt van dit gerecht en vervolgens een slok neemt van de Chileense Favoritos Sauvignon Blanc. Het lijkt wel alsof deze wijn gemaakt is voor bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip