4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels droge sherry

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

1 klein Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

500 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de garnalen droog. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart.
  • 2 Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, de gember, de bosui en de kool 3-4 minuten.
  • 4 Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even. Maak op smaak met sesamolie, zout en peper.
  • 5 Kook de eiermie of de mihoen gelijktijdig volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 6 Serveer het gerecht bestrooid met de koriander en het sesamzaad, met de eiermie of mihoen.

wijnadvies

Echt een gerecht om eens een fijn glas Riesling bij te drinken. Een wat vollere Elzasser van Arthur Metz of een fris-zoetere Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate