4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Garnalenbisque

Garnalenbisque

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

3 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter cognac
1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Dep de garnalen droog. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en roerbak de garnalen in 3-4 minuten roze. Schep uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de boter met de groenten en tomatenpuree toe en roerbak op een lage stand tot de groenten zacht zijn. Voeg de cognac toe en roer 2 minuten totdat het vocht bijna verdampt is. Schep de rijst erdoor en roer 1 minuut. Bind de kruiden in een bosje samen tot een bouquet garni en voeg toe.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg de cayennepeper toe. Kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de rijst gaar is. Verwijder de kruiden en schep de helft van de garnalen erdoor.
  • 4 Pureer alles met een staafmixer tot een gladde bisque en zeef boven een schone pan. Roer de room door de soep en verwarm. Meng de bieslook en het citroensap door de rest van de garnalen.
  • 5 Schep in het midden van de soepborden een bergje garnalen. Giet de bisque eromheen. Bestuif naar smaak met nog een snufje cayennepeper. Lekker met geroosterd stokbrood met rouille.

bereidingstip

Serveer geroosterde plakjes stokbrood met rouille bij deze soep: pureer 1 teentje knoflook met een mespunt saffraan, 1 geroosterde paprika (pot), 1 eidooier, 2 theelepels citroensap en ½ theelepel cayennepeper. Voeg in een dunne straal 250 ml olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait.

wijnadvies

Een J. Meyer Riesling vormt een geweldige combinatie met dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 41 gram