6 personen
uitdagend
45 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Garnalenbitterballen met citroenmayo

Garnalenbitterballen met citroenmayo

ingrediënten


45 min
6 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Rol balletjes van de ragout en zet terug in de koelkast om weer op te stijven. Klop 1 ei los. Rol de balletjes steeds door een beetje bloem, haal vervolgens door het geklutste ei en haal tot slot door het paneermeel.
  • 2 Splits het overige ei en roer de eidooier glad met de overige mosterd en azijn. Giet al roerend 200 ml zonnebloemolie erbij tot een lobbige mayonaise. Voeg de citroenrasp en ­sap toe en breng op smaak met zout en peper. Zet deze citroenmayonaise afgedekt in de koelkast.
  • 3 Verhit de rest van de zonnebloemolie in een hapjes­ of frituurpan tot 175ºC en frituur de bitterballen in porties in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de citroenmayo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté