4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Garnalenburger met avocado en aioli

Garnalenburger met avocado en aioli

ingrediënten


30 min
4 personen
1 avocado

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes romainesla
4 sesambolletjes

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

250 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de garnalen, bosui en koriander fijn in een keukenmachine.
  • 2 Schep het garnalenmengsel in een kom en meng met de eieren, het paneermeel en de chilisaus.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Meng intussen de mayonaise met de knoflook en het citroensap.
  • 7 Bestrijk de bolletjes met de aioli en beleg met een blaadje sla, een garnalenburger en avocado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 24 gram