6 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Garnalenpalet

Garnalenpalet

ingrediënten


30 min
6 personen
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter kreeftensoep
1 liter kreeftensoep
200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurtmayonaise

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cognac
1 eetlepel whisky
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 kleine glaasjes

6 amuselepels

6 kommetjes

  • 1 Meng voor het eerste gerecht mayonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper.
  • 2 Meng voor het tweede gerecht de yoghurtmayonaise met citroensap en dille.
  • 3 Verdeel voor gerecht 1 de komkommerreepjes, op een beetje na voor de garnering, over de glaasjes. Schep de garnalen en whiskysaus erop en garneer met de rest van de komkommer.
  • 4 Schep voor gerecht 2 de garnalen door de citroenmayonaise en verdeel dit over de lepels.
  • 5 Verwarm voor gerecht 3 de soep met de room. Schep de garnalen en de bieslook erdoor en serveer in de kommetjes. Zet op elk bord 3 gerechten.

bereidingstip

Vervang de saus bij gerecht 1 door kant-en-klare cocktailsaus.

wijnadvies

Niet al te heftig wit bij de tere garnalensmaak. Denk aan Sensi Soave of Chenin Blanc van Hoop Huis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 24 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks