4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Garnalenpannenkoeken

Garnalenpannenkoeken

ingredi├źnten


25 min
4 personen
2 takjes koriander
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

200 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de eieren, 250 ml water, zout en peper. Voeg de sesamolie, helft van de knoflook, garnalen en wokgroenten toe en meng goed. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet een schep van het mengsel erin. Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • 3 Meng intussen de mayonaise met de sojasaus, gember en overige knoflook. Besprenkel de garnalenpannenkoeken met deze saus, de sesamzaadjes, bosui en koriander. Rol eventueel op.

bereidingstip

Liever vega? Vervang de garnalen in deze pannenkoek door gebakken blokjes tofu.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 19 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier