4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Garnalensalade met grapefruit

Garnalensalade met grapefruit

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de grapefruits en snijd partjes vruchtvlees uit de vliesjes. Vang hierbij zo veel mogelijk sap op. Meng de crème fraîche met wat grapefruitsap, ketchup, honing, zout en peper.
  • 2 Verdeel de veldsla over 4 glazen. Leg de partjes grapefruit erop en giet de helft van de saus erover. Verdeel daarover de garnalen met de rest van de saus.
  • 3 Garneer met de rest van cocktailgarnalen en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Vervang de roze garnalen in deze garnalensalade met grapefruit door reepjes gerookte forel. . Voeg in plaats van honing 1 eetlepel rosé, whisky of cognac toe aan de saus.

wijnadvies

Serveer bij deze garnalensalade een Jean Sablenay rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram