4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Garnalensalade met meloen en paprikadressing

Garnalensalade met meloen en paprikadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 oranje paprika
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 grapefruit

dit product is niet beschikbaar

1 cantaloupemeloen

dit product is niet beschikbaar

125 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

125 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Dep de garnalen droog en marineer ze 15 minuten in de arachideolie en chilisaus.
  • 2 Leg voor de dressing de paprika en rode peper niet te dicht onder de ovengrill en keer af en toe om, tot de schil geblakerd is. Stop in een afgesloten bak of plastic zak en laat afkoelen.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster hierin de garnalen 1-2 minuten per kant. Verdeel de sla over borden. Leg de garnalen, meloen en grapefruit erop en bestrooi met de bosui.
  • 4 Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en peper en pureer met de overige ingrediënten voor de dressing. Besprenkel de salade met deze dressing.

bereidingstip

Deze salade is ook lekker met reepjes gerookte kip.. Vervang het sinaasappelsap in dit recept door balsamicoazijn.

wijnadvies

Bij deze garnalensalade past een glas Green Grüner Veltliner uit Oostenrijk perfect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate