4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
home recepten Garnalensoufflé

Garnalensoufflé

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

hoge ovenschaal

souffléschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten.
  • 2 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus.
  • 4 Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • 5 Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe.
  • 6 Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4.
  • 7 Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.

bereidingstip

Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate