4 personen
eenvoudig
30 min.
brunch, voorgerecht
recepten Garnalentaartje met tomaat en bosui

Garnalentaartje met tomaat en bosui

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

125 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk hiermee de broodsneetjes aan beide kanten.
  • 2 Druk het brood, eventueel iets uitgerold, in de vormpjes. Klop de eieren los met de kookroom, pesto en kaas.
  • 3 Giet dit mengsel op de broodsneetjes in de vormpjes. Verdeel de tomaatjes erover.
  • 4 Bak de taartjes in het midden van de oven in 16-18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en neem uit de vormpjes.
  • 5 Verdeel de garnalen en bosui erover.

bereidingstip

Vervang in dit gerecht de Hollandse garnalen door roze garnalen.

wijnadvies

Bij dit recept past een glas Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 15 gram