4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Gazpacho blanco

Gazpacho blanco

ingrediënten


10 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

witte peper

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

180 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 saffraandraadjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg het brood en de saffraan in een kom, giet er 100 ml water op en laat 5 minuten rusten.
  • 2 Maal de amandelen in een keukenmachine helemaal fijn en voeg het geweekte brood en de knoflook toe. Draai 1 minuut en voeg dan al draaiend de olie toe.
  • 3 Voeg 500 ml ijskoud water langzaam toe terwijl de machine draait. Breng de soep op smaak met zout, witte peper en de azijn. Zet de soep afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 4 Serveer de gazpacho blanco glaasjes, besprenkel met een paar druppels olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 12 gram