4 personen
bijgerecht
recepten gazpacho van aardbeien met paprika en komkommer

gazpacho van aardbeien met paprika en komkommer

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 deciliter olijfolie
4 eetlepel balsamico-azijn
1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 middelgrote komkommer
1 middelgrote tomaat
1 middelgrote rode paprika
1 teentje knoflook (geperst)
500 gram aardbeien

  • 1 Haal de kroontjes van de aardbeien. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadlijsten.
  • 2 Snijd van een klein beetje komkommer heel fijne blokjes. Snijd een klein beetje paprika in kleine blokjes en snijd 4 aardbeien in kleine blokjes. Meng met elkaar en houd apart.
  • 3 Doe de rest van de aardbeien, de komkommer en de paprika in de blender met de tomaat, de azijn, de olijfolie, de kruiden en een snufje zout en draai volledig glad.
  • 4 Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. Plaats in de koelkast. De gazpacho is het lekkerste als deze ijskoud is.
  • 5 Dresseer de fijngesneden aardbei en groente in glaasjes en schenk er de ijskoude gazpacho over.

nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip