4 personen
gemiddeld
25 min.
tussengerecht
home recepten Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  • 2 Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
  • 3 Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze tot ze opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • 4 Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrild tomaatje erbij.

wijnadvies

Drink bij de gazpacho een Nava Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram