4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gebakken banaan met witte chocolade-kokossaus

Gebakken banaan met witte chocolade-kokossaus

ingredi├źnten


15 min
4 personen
4 bollen vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

4 bollen karamel-ijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel de bananen en snijd ze over de lengte doormidden. Wentel de banaanhelften door de kokosrasp en druk de rasp goed aan.
  • 2 Verhit de kokosmelk in een steelpan en smelt hierin de witte chocolade. Houd warm op lage stand.
  • 3 Rooster de rest van de geraspte kokos in een paar minuten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 4 Bak de gepaneerde banaanhelften in 4 minuten goudbruin in de boter. Keer ze halverwege.
  • 5 Serveer met de witte chocoladesaus en een bolletje ijs. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 5 gram